KiK (Kunst in Kolderveen) – Edwin Stolk

KiK (Kunst in Kolderveen), Thought experiment. http://gedachte-experiment.tumblr.com/

Van 9 november tot en met 21 december is in KiK (Kunst in Kolderveen), één van de tijdelijke gastateliers van het Mondriaan Fonds, de tentoonstelling Thought-experiment te zien. De werken in deze tentoonstelling plaatsen het gedachte-experiment van kunstenaar Edwin Stolk Het Geluid van Coöp. Zuivelfabriek De Venen in een bredere context. Tijdens een werkperiode van acht weken probeert hij het geluid van vroeger terug te laten klinken in het industriële erfgoed van vandaag. In de expositie is werk te zien van Arjan Brentjes, Chaja Hertog & Nir Nadler, Erik Sep, Floris Kaayk, Giorgi Tabatadze, Hristina Tasheva, Klaas Jonkman, Krijn de Koning, Marieke Coppens, Marijn Ottenhof, Nina Glockner, Norman Beierle en Sil Krol.

KiK is gevestigd in de voormalige zuivelfabriek ‘De Venen’ in Kolderveen en organiseert tentoonstellingen, workshops en lezingen, gekoppeld aan het verblijf van gastkunstenaars.

Het Mondriaan Fonds heeft aan het verblijf van Edwin Stolk bijgedragen met de Bijdrage Gast- en Buitenlandateliers. Deze bijdrage is bedoeld voor reis-, verblijf- en materiaalkosten.

website