KiK (Kunst in Kolderveen) – Sharon Houkema

Laws of Imitation. Links: 'Jennifer_in_Paradise', Constant Dullaart. Rechts: 'Tenigma', Malcolm Kratz

Tot en met 26 oktober is in KiK (Kunst in Kolderveen), één van de tijdelijke gastateliers van het Mondriaan Fonds, de tentoonstelling The Laws of Imitation te zien. Deze tentoonstelling is het resultaat van onderzoek dat kunstenaar Sharon Houkema deed tijdens een werkperiode van acht weken in dit atelier. Haar onderzoek richtte zich op de betekenis van recreatie en de relatie tussen recreatie en creatie. In de expositie is werk te zien van Constant Dullaart, Sharon Houkema, Floor Meijers, Malcolm Kratz, Pilvi Takkala en Semâ Bekirovic. De resultaten van de werkperiode van Houkema zullen tevens gepresenteerd worden tijdens de Drenthe Biënnale in 2015.

KiK is gevestigd in de voormalige zuivelfabriek ‘De Venen’ in Kolderveen en organiseert tentoonstellingen, workshops en lezingen, gekoppeld aan het verblijf van gastkunstenaars.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan het verblijf van Sharon Houkema met de Bijdrage Gast- en Buitenlandateliers. Deze bijdrage is bedoeld voor reis-, verblijf- en materiaalkosten.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd