Kochi-Muziris Biennale – Gabriel Lester, Praneet Soi, Katarina Zdjelar en Erik van Lieshout

Gabriel Lester, Where Spirits Dwell, 19th Sydney Biennale, 2014. Gabriel Lester, Where Spirits Dwell, 19th Sydney Biennale, 2014.

Van 12 december tot en met 29 maart 2017 vindt de Kochi-Muziris Biennale plaats in Kochi, Kerala, India. Vier kunstenaars uit Nederland nemen deel aan deze derde editie:  Gabriel Lester, Praneet Soi, Katarina Zdjelar en Erik van Lieshout.

Praneet Soi creëerde in opdracht een nieuw sculpturaal werk van palmvezels en Gabriel Lester maakte een heruitvoering van zijn site-specifiek werk Where Spirits Dwell, dat eerder werd gepresenteerd op de Sydney Biennale in 2014. Katarina Zdjelar toont twee videowerken: The Perfect Sound en Shoum. De Kochi-Muziris Biennale Foundation ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Presentatie Buitenland voor het presenteren van werk van deze drie kunstenaars. Erik van Lieshout ontving een Projectinvestering Kunstenaar voor de productie van nieuw werk.

De Biënnale, getiteld Forming in the pupil of an eye is het grootste kunstevenement in Zuid-Azië en wordt gezien als één van de beste biënnales in Azië. De Kochi-Muziris Biennale wordt gecureerd door de Indiaase kunstenaar Sudarshan Shetty, die eerder deelnam aan het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds.

website