Koen Delaere & Jeroen Doorenweerd – La Brea Studio Artists Residency

Koen Delaere- timthumb Koen Delaere- timthumb

Vanaf 25 september is in La Brea Studio in Los Angeles de tentoonstelling Zinging Tangarine Getting Overwhelmed van Koen Delaere en Jeroen Doorenweerd te zien. Voor dit project reisden Koen Delaere en Jeroen Doorenweerd afzonderlijk door de Californische woestijn. Aan het einde van de reis ontmoetten de kunstenaars elkaar in La Brea Studio Artists Residency om gedurende een werkperiode van een maand gezamenlijk nieuw werk te maken. Hiermee verdiepen de kunstenaars hun project Zinging Tangerine dat zij in 2014 uitvoerden in Vleeshal in Middelburg en waarin het werkproces (‘how to work as an artist’) centraal staat.
Het nieuwe werk dat de kunstenaars gezamenlijk maakten, wordt in de tentoonstelling gepresenteerd. Het onderzoek dat zij deden wordt tevens gebruikt voor een tweede deel van het Zinging Tangerine tijdschrift. Dit tijdschrift wordt geproduceerd in samenwerking met Lorenzo Benedetti, Harryette Mullen en Marc Leblanc.
Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Praktijkverdieping toe aan Koen Delaere en Jeroen Doorenweerd voor het doen van artistiek onderzoek tijdens de residency bij La Brea Studio.

website