Kröller-Müller Museum & Vereniging Rembrandt – Als kunst je lief is

Kamerscherm ‘Uitzicht op Deshima in de baai van Nagasaki’; Kawahara Keiga (1786-c.1860); inkt en pigmenten op zijde; circa 1836 Kamerscherm ‘Uitzicht op Deshima in de baai van Nagasaki’; Kawahara Keiga (1786-c.1860); inkt en pigmenten op zijde; circa 1836

De tentoonstelling Als kunst je lief is in het Kröller-Müller Museum toont tachtig belangrijke kunstwerken uit meer dan veertig musea in Nederland. De werken zijn allemaal in de laatste tien jaar met steun van de Vereniging Rembrandt  verworven. Voor veel aankopen kende ook het Mondriaan Fonds een Bijdrage Incidentele Aankopen toe: van het schilderij Gewitterfront van Neo Rauch uit Museum de Fundatie in Zwolle dat twee jaar geleden nog in het atelier van de kunstenaar stond tot een onlangs aangekocht 19e eeuws kamerscherm van Museum Volkenkunde, dat de baai van Nagasaki met de Nederlandse handelspost op het eilandje Deshima toont. Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle aanwinsten die vanaf 1994 tot nu met een Bijdrage Incidentele Aankopen hebben plaatsgevonden.

Het Mondriaan Fonds kende ook een Projectinvestering Instellingen toe aan de tentoonstelling, die te zien is van 30 september 2018 tot en met 3 februari 2019. Kijk voor meer informatie op www.alskunstjeliefis.nl.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd