Ksenia Galiaeva – Tique | art space

Ksenia Galiaeva, Unreal estate #2, Tique | art space. Ksenia Galiaeva, Unreal estate #2, Tique | art space.

In Tique | art space in Antwerpen is tot en met 20 februari de solotentoonstelling Unreal Estate #2 van Ksenia Galiaeva te zien. Met het project Unreal Estate onderzoekt Galiaeva de manier waarop het geheugen beïnvloed en geleid kan worden en welke rol dit speelt in perceptie.  De kunstenaar omschrijft haar werk als ‘autobiografische fictie’, een middel dat ze gebruikt om haar eigen levensverhaal te construeren.
In 2015 was Galiaeva in het kader van de pilotprojecten van het Mondriaan Fonds resident in de MMCA (Museum of Modern and Contemporary Art) Residency in Seoul, Zuid-Korea. De tentoonstelling toont het resultaat van deze werkperiode.
Met de pilotprojecten wil het Mondriaan Fonds projecten stimuleren en ondersteunen die in het verlengde liggen van de reguliere activiteiten van het Mondriaan Fonds, maar niet op een reguliere wijze door het Mondriaan Fonds bevorderd kunnen worden. Het gaat om projecten die worden ontwikkeld in samenspraak met het kunstenveld. Pilotprojecten zijn tijdelijk van opzet en kunnen op een gegeven moment structureel worden (learning by doing).
Het verblijf van Ksenia Galiaeva in de MMCA Residency werd gefinancierd uit middelen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

website