Kunstbeurzen in Brussel en Keulen

© Art Cologne © Art Cologne

Deze week vinden in Brussel en Keulen internationale kunstbeurzen plaats. Verschillende Nederlandse en buitenlandse galeries presenteren hier kunst uit Nederland met hulp van een bijdrage voor de standhuur van het Mondriaan Fonds, via de Bijdrage Kunstbeurzen.

Op Art Brussels staan Ron Mandos (met Levi van Veluw, Boris Tellegen en Renie Spoelstra), Flatland Gallery (met Erwin Olaf, Gioia de Bruijn en Ruud van Empel), Dürst Britt & Mayhew (met Lennart Lahuis) en Galerie Annie Gentils (met Klaas Kloosterboer). Op Art Cologne toont Lumen Travo werk van Matea Bakula en presenteert AKINCI werk van Melanie Bonajo, Andrei Roiter en Edwin Zwakman.

Aan de zevende editie van de manifestatie POPPOSITIONS in Brussel, dit jaar samengesteld door Niekolaas Johannes Lekkerkerk, nemen verschillende Nederlandse presentatie-instellingen en kunstinitiatieven deel. Het Mondriaan Fonds draagt structureel bij aan de programmering van een aantal van deze instellingen, zoals Vleeshal en MAMA.

Ook nemen verschillende galeries deel aan de KunstKoop, waarmee particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kunnen kopen zonder dat zij rente hoeven te betalen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.

Art Brussels, Art Cologne en POPPOSITIONS vinden plaats van 19 tot en met 22 april.

tot stand gekomen met:

gerelateerd