Kunsthal KAdE – Move on …! 100 jaar animatiekunst

Job, Joris & Marieke, A Single Life, NL, 2014, still from animation. Courtesy: Job, Joris & Marieke Job, Joris & Marieke, A Single Life, NL, 2014, still from animation. Courtesy: Job, Joris & Marieke

Met de tentoonstelling Move on…! 100 jaar animatiekunst (31 januari t/m 3 mei 2015) duikt Kunsthal KAdE in de bijzondere wereld van de animatietechniek. De werelden van ‘klassieke’ animatiefilmers en beeldend kunstenaars die animatie gebruiken zijn over het algemeen gescheiden, maar toch beïnvloeden ze elkaar direct of indirect. Kunsthal KAdE brengt beide werelden tezamen: er komt een historisch overzicht van belangrijke animatiefilms uit de afgelopen 100 jaar en een selectie werk van beeldend kunstenaars die op een fundamentele manier van het beeldmiddel ‘animatie’ gebruik maken. Daarnaast is er werk van studenten te zien en zijn er solopresentaties van internationale animatoren in samenwerking met het Holland Animation Film Festival. In het educatiekabinet wordt aan de hand van schetsen, storyboards en andere productiematerialen van de laatste films die gedeeltelijk of helemaal aan de Ateliers van het NIAf zijn ontwikkeld of geproduceerd, het maakproces van eerste idee tot eindresultaat inzichtelijk.

Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan de tentoonstelling Move on…! 100 jaar animatiekunst met een bijdrage Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd