Kunsthal Light #13 – Susanna Inglada

Kunstenaar Susanna Inglada tijdens het maakproces van Kunsthal Light #13. Foto: Marcel Kollen. Kunstenaar Susanna Inglada tijdens het maakproces van Kunsthal Light #13. Foto: Marcel Kollen.

Van 15 januari t/m 10 april toont de Kunsthal de dertiende editie van Kunsthal Light. In dit programma krijgen kunstenaars de vrije hand om in Hal 6, de etalage langs de hellingsbaan, een site-specific werk te maken. Ditmaal wordt de etalage gevuld door Susanna Inglada. Geïnspireerd door de cultuur en politiek in haar land van herkomst Spanje, schept de kunstenaar een eigen wereld met symbolen van geweld en macht, waarbij het lijkt of de figuren onderling op elkaar reageren.

Susanna Inglada neemt dit jaar deel aan de tentoonstelling Prospects & Concepts, die het Mondriaan Fonds jaarlijks organiseert tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van 54 beeldend kunstenaars die in 2014 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière.

Op zondag 14 februari vindt in de Kunsthal om 15.30 uur een artist talk plaats met Susanna Inglada en Noor Mertens (curator Prospects & Concepts). Dit is onderdeel van het randprogramma van de tentoonstelling.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor de opdracht aan vier jonge beeldend kunstenaars om gedurende een periode van acht weken Hal 6 te vullen. In het afgelopen jaar nodigde de Kunsthal naast Susanna Inglada ook Thera Clazing, Tim Hollander en Aura Rendon Benger uit. De serie Kunsthal Light bestaat sinds 2011.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd