Kunsthal Rotterdam – Thera Clazing

Kunstwerk van Thera Clazing in Kunsthal Rotterdam. Foto: Marcel Kollen Kunstwerk van Thera Clazing in Kunsthal Rotterdam. Foto: Marcel Kollen

Vanaf 7 maart is in de Kunsthal werk te zien van Thera Clazing. Clazing heeft de vrije hand gekregen om een muurschildering te maken. Haar duistere interieurs en landschappen vol spanning staan haaks op het open exterieur van glas in de strakke architectuur van Rem Koolhaas in het Kunsthal gebouw. Passanten die buiten langs de hellingbaan lopen, konden vanaf februari zien hoe Thera Clazing de scenes ter plaatse op de muur tekende.

Met een Bijdrage Opdrachtgeverschap heeft de Kunsthal opdracht gegeven aan vier jonge beeldend kunstenaars die gedurende een periode van 8 weken de vrije hand krijgen om Hal 6, de passage aan de zijkant van het gebouw, geheel naar hun hand te zetten. De serie getiteld Kunsthal Light bestaat al sinds 2011. Voor het komend jaar heeft de Kunsthal naast Thera Clazing, Tim Hollander en Aura Rendon Benger uitgenodigd. Een vierde kunstenaar is nog nader te bepalen. Hollander maakt conceptueel werk dat reflecteert op het maken van kunst en een tentoonstelling en Rendon Benger maakt een installatie waardoor de beschouwer van buitenaf als het ware kijkt naar een performance, uitgevoerd door de bezoekers die via Hal 6 naar de uitgang van de Kunsthal moeten.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd