Kunstkring Gaasterland – Lûd

Lûd, sound art in Rijsterbos Lûd, sound art in Rijsterbos

Lûd is een tentoonstelling van (inter)nationale geluidskunst. Voor Lûd zijn vijftien beeldende kunstenaars uitgenodigd. Een aantal van hen is gevraagd om een nieuw werk te maken specifiek voor het Rijsterbos (Friesland). Van de anderen wordt bestaand werk getoond dat is geselecteerd op basis van geschiktheid voor de locatie en artistieke criteria. Lûd (in de Friese taal betekent het geluid) geeft een beeld van de diversiteit binnen de geluidskunst.

Kunstkring Gaasterland, de organisator van Lûd wil met deze tentoonstelling een beeld geven van de enorme diversiteit binnen de geluidskunst. Sommige kunstenaars zijn uitgenodigd vanwege het talige, verhalende aspect van hun werk. Anderen zijn uitgenodigd vanwege antropologische of sociale aspecten, hun affiniteit met de natuur of hun voorliefde voor meer experimenteel geluid.

Kunstenaars die voor dit project zijn uitgenodigd:
Uri Aran, Cecilia Bengtsson, Cilia Erens, Dora Garcia/Jan Mech, Bouke Groen, Voebe de Gruyter, Forian Hecker, Edwin van der Heide, Saskia Janssen, Laura Maes, Matt Mullican, Jan Ruerd Oosterhaven, Falke Pisano, Stijn Verhoeff, Ramon van de Werken en Peter Zegveld.

De tentoonstelling is onderdeel van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018 en is te zien tot en met 15 oktober 2018.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd