Kunstmuseum Liechtenstein – Nora Turato. Explained Away

Exhibition set-up Nora Turato. explained away. Exhibition set-up Nora Turato. explained away.

Kunstmuseum Liechtenstein ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor Nora Turato’s eerste museale solotentoonstelling, getiteld Nora Turato. Explained Away. De presentatie is gecureerd door Fabian Flückiger en is onderdeel van een reeks tentoonstellingen die het museum in samenwerking met jonge kunstenaars realiseert. Hierbij worden ook werken uit de collectie van het museum in de presentatie geïntegreerd.

De expositie bevat een ruimtelijke installatie gevuld met uit media geleende quotes, die de toeschouwer als consument op ironische wijze toespreken. In een video is te zien hoe Turato haar eigen scripts met de hand kopieert. Als onderdeel van de tentoonstelling voert ze een aantal performances uit, waarin de relatie tussen beeld en tekst centraal staat. De kunstenaar speelt hierin met sociale codes en wetten rondom taal en tekens. Na elke performance veranderen de elementen in de ruimte.

Bij de tentoonstelling verschijnen een publicatie over haar werk en een kunstenaarseditie, met bijdragen van Ana Janevski (MoMA), Sohrab Mohebbi (SculptureCenter) en Fabian Flückiger. De tentoonstelling loopt van 22 februari tot en met 19 mei 2019.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd