Kunstpodium T – Apprentice/Master #10: Femmy Otten

Apprentice/Master #10: Rearranging the Sky Apprentice/Master #10: Rearranging the Sky

Kunstpodium T in Tilburg toont tot en met 14 februari Apprentice/Master #10: Rearranging the Sky  met werk van beeldend kunstenaar Femmy Otten en studenten Meg Wright, Reanne Donnegan, Ye Yicheng, Ásgerður Birna Björnsdóttir and Barbora Dayef.

Het Leerling/Meester project koppelt talentvolle afstuderende studenten van diverse kunstacademies in Europa en China met een meer ervaren vakgenoot, van wie het werk aansluiting vindt met dat van de leerlingen. Gedurende het project werken de leerlingen samen en stellen zij hun werk tentoon naast dat van de meester. Het komende seizoen zal resulteren in een serie tentoonstellingen in de Verenigde Staten, Spanje, Litouwen, België, Tsjechië, Hongarije, Slovenië, Ierland en Nederland.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van beginnende kunstenaars aan begeleiding door ervaren vakgenoten en om de overdracht van kennis en ervaring te stimuleren, biedt het Mondriaan Fonds een Meester-Gezelregeling aan. Dit bestaat uit projecten die startende kunstenaars koppelen aan meer ervaren collega’s voor inhoudelijke begeleiding, zowel artistiek als zakelijk. Eén van de projecten is Leerling/Meester in samenwerking met Kunstpodium T.

website