Kunstpodium T – Apprentice/Master #12: Danica Maier

Backlit, Apprentice/Master #12: DE/STUCTURED Backlit, Apprentice/Master #12: DE/STUCTURED

Van 25 februari t/m 13 maart is in galerie Backlit de tentoonstelling De/Structured te zien van beeldend kunstenaar Danica Maier en studenten Krista Smulders, Roos Tulen, Ricardo van Eyck, Linde Boelen en Gregor Rozman. Bij de tentoonstelling vinden vijf gesprekken plaats in het auditorium van de galerie, in het kader van het Leerling/Meester project. Deze gesprekken draaien om vragen over de artistieke praktijk, het leven na de kunstacademie en de manier waarop kunstenaars zichzelf in de wereld plaatsen. De tentoonstelling en gesprekken zijn georganiseerd door Kunstpodium T in samenwerking met Backlit.

Het Leerling/Meester project koppelt talentvolle afstuderende studenten van diverse kunstacademies in Europa en China met een meer ervaren vakgenoot, van wie het werk aansluiting vindt met dat van de leerlingen. Gedurende het project werken de leerlingen samen en stellen zij hun werk tentoon naast dat van de meester. Het komende seizoen zal resulteren in een serie tentoonstellingen in de Verenigde Staten, Spanje, Litouwen, België, Tsjechië, Hongarije, Slovenië, Ierland en Nederland.

Het Mondriaan Fonds biedt de Meester-Gezelregeling aan, bestaande uit projecten en samenwerkingen die startende kunstenaars koppelen aan meer ervaren collega’s voor inhoudelijke begeleiding, zowel artistiek als zakelijk. Eén van de projecten is Leerling/Meester in samenwerking met Kunstpodium T.

website