Landelijk Contact Museumconsulent – Kansplaatsen Erfgoedtalent

Erfgoedtalent Erfgoedtalent

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan het project Kansplaatsen, waarbij erfgoedtalent werkervaring wordt geboden, coaching door mentoren en extra training. Het project is een samenwerking tussen Landelijk Contact Museumconsulenten (LCM) en detacheringsbureau Vriens Archeo Flex en biedt kansen aan jong of startend talent in de museum- en erfgoedsector.

Afgestudeerde talenten (niet langer dan twee jaar geleden afgestudeerd) worden voor de duur van minimaal zes maanden geplaatst bij een museum of erfgoedinstelling. Gedurende die periode wordt gewerkt aan een specifiek project of een vraagstelling die aansluit bij de kwaliteiten van de starters. Voor erfgoedinstellingen biedt het de mogelijkheid om overdracht te realiseren en in te spelen op de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Het Mondriaan Fonds heeft via pilotprojecten bijgedragen aan Kansplaatsen. Dit project draagt bij aan het beleid van het fonds gericht op uitbreiding en versterking van partnerschappen op het gebied van talentontwikkeling. Met pilotprojecten wil het fonds projecten stimuleren en ondersteunen die in het verlengde liggen van de reguliere activiteiten van het Mondriaan Fonds, maar niet op een reguliere wijze ondersteund kunnen worden. Klik hier voor een overzicht van de pilotprojecten.

website