Laurence Aegerter – Photographic Treatment ©, Daily Photo Doses 1-5

Laurence Aëgerter, Photographic Treatment ©, Daily Photo Doses 1. Laurence Aëgerter, Photographic Treatment ©, Daily Photo Doses 1.

Laurence Aëgerter ontving een Bijdrage Publicaties voor het fotoboek ‘Photographic Treatment’, in vijf delen: Daily Photo Doses 1–5. Deze boeken zijn zowel een therapeutisch middel voor ouderen met dementie als een kunstpublicatie. Aëgerter onderzoekt in haar werk strategieën om bestaande beelden een nieuwe betekenis te geven. Alle foto’s in de publicatie zijn afkomstig uit de fotodatabase Sharing Images die Aëgerter voor haar project Photographic ontwikkeld heeft, momenteel omvat deze circa 2000 foto’s. De foto’s zijn gekozen en op zicht geselecteerd op basis van hun esthetische kwaliteit en op hun leesbaarheid door personen met dementie. De afgelopen jaren heeft Laurence Aëgerter in opdracht van diverse instellingen kunstprojecten aan de samenleving en zorg gewijd. Museum Het Dolhuys, museum van de geest, in Haarlem nodigde haar bijvoorbeeld uit om een project over dementie te ontwikkelen.

De publicatie bestaat uit 150 diptieken van foto’s, 30 per boek, met een tweetalige achtergrondtekst geschreven door Aëgerter en geredigeerd door Prof. Dr Dick Swaab, Prof. Dr. Rose-Marie Dröes en Debby Gerritsen. Het boek werd vormgegeven door Erik Kessels en uitgegeven door Dewi Lewis Publishing.

De boeken zijn te bestellen via de website over het project, www.photographictreatment.com.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd