Lennart Lahuis in Fries Museum & Keramiekmuseum Princessehof

Lennart Lahuis, Tradition (Group Portrait), 2015. Foto: Tom Haartsen Lennart Lahuis, Tradition (Group Portrait), 2015. Foto: Tom Haartsen

Het Fries Museum in Leeuwarden toont van 8 december 2018 tot en met 24 maart 2019 de tentoonstelling Lennart Lahuis: Constant Escapement. Hij toont nieuw, in-situ en bestaand werk, waaronder raamprints en objecten in klei, water, was en papier. Hij legt daarin een verband tussen de Brexit en geologisch onderzoek naar de breuk tussen Groot-Brittannië en continentaal Europa.

Lahuis verwerkt tekst en beeld in kunstwerken die draaien om vergankelijkheid, erosie en tijdelijkheid. Rode lijn door de tentoonstelling is de serie waswerken waarmee hij in 2015 de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst won. In zijn nieuwe werk brengt de kunstenaar zijn interesse in vluchtigheid in verband brengt met de actualiteit. Gelijktijdig wordt in Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling Lennart Lahuis: Land Slides uit de EKWC@Princessehof serie gepresenteerd.

Lennart Lahuis ontving van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Bewezen Talent. Ook werd een Projectinvestering Kunstenaar toegekend voor de ontwikkeling van de solotentoonstelling.

website