Leonard van Munster – Nail House

Leonard van Munster, Nail House, 2019, Brouw­ers­gracht 159 Leonard van Munster, Nail House, 2019, Brouw­ers­gracht 159

Kunstenaar Leonard van Munster heeft op zaterdag 16 maart in een bouwplaats aan Brouwersgracht 159 in Amsterdam het werk Nail House geplaatst. Het is een site-specific werk: een grote berg zand met daarop een pittoresk blauw houten huisje, waarvoor hij zich door China heeft laten inspireren. ‘Daar wonen mensen die niet willen wijken voor plannen van een projectontwikkelaar of de overheid in zulke huizen’, aldus Van Munster in een interview bij AT5. In 2015 is de installatie al eens te zien geweest op de Schinkelkade in Amsterdam op uitnodiging van KadS (Kunst aan de Schinkel).

Van Munster ondervond de laatste jaren tegenwerking bij zijn projecten in de openbare ruimte. Zijn werken worden niet goed onderhouden of ze worden verwijderd. Door Nail House zonder vergunning op deze plek te plaatsen wil de kunstenaar een statement maken.

Leonard van Munster ontving eind 2018 een Werkbijdrage Bewezen Talent. Hiermee wil hij tevens tijd vrij maken voor zijn project Biotoop 2.0. Het plan is een glazen stolp over een stuk natuurgebied te plaatsen, met veel binnenruimte waarin hij voldoende plek kan maken voor onder andere opslag, ontwerp en een residencyplek.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd