MAMA – Care Bare

MAMA, Care Bare, 2018 MAMA, Care Bare, 2018

MAMA: Showroom for Media and Moving Art Rotterdam toont van 4 maart t/m 13 april Care Bare, een concept voor haarsalon DKUK door de kunstenaar Mat Do. De tentoonstelling onderzoekt de huidige staat van ‘paraatheid’ in het hedendaagse leven. De tentoonstelling neemt de vorm aan van een speculatieve showroom die reflecteert op dit fenomeen; een hybride installatie die haar eigen identiteit bediscussieerd door de (vormen)taal van een haarsalon toe te eigenen.

MAMA is een presentatie-instelling met een productiefunctie voor visuele cultuur en is een broedplaats voor talent in Rotterdam. Het programma van 2017-18 is geworteld in de jeugd- en populaire cultuur met thema’s als gender en videogames. Dit wordt vormgegeven middels de drie begrippen: ‘Home’, ‘In Real Life’ en ‘Networks’.

Het Mondriaan Fonds kende een compensatie toe voor het honorarium van Mat Do, voor het vervaardigen van nieuw werk en werkzaamheden in het verlengde daarvan, via het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria. Daarnaast ontvangt MAMA structureel een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd