Marc Bijl – Gastatelier Louwrien Wijers

Werk van Marc Bijl in Louwrien Wijers Ferwert Werk van Marc Bijl in Louwrien Wijers Ferwert

Tot en met eind januari 2016 zijn in Ferwerd en Beetsterzwaag in Friesland tentoonstellingen van Marc Bijl te zien. De kunstenaar verbleef in september en oktober 2015 in Gastatelier Louwrien Wijers in Ferwerd, een van de tijdelijke binnenlandateliers die het Mondriaan Fonds ondersteunt.

Marc Bijl beplakte de witte muren van het atelier met zwart tape in de vorm van een tekst over ‘Universele Orde’, vertaald in het Fries. De tekst is van kwantum-fysicus David Bohm, met wie Louwrien Wijers nauw samenwerkte tussen 1983 en 1992, en wiens boeken Marc Bijl grondig bestudeerde tijdens zijn verblijf. De kunstenaar gebruikte zijn tijd in het atelier verder om te schrijven aan zijn semi-autobiografische roman ‘Pulsar’, het verhaal over een jonge kunstenaar op zoek naar zijn plaats in de wereld.

Tegelijk met deze expositie in Ferwerd is Anarchic Situation in Kunstruimte Wagemans Beetsterzwaag te zien, een groepstentoonstelling die door Marc Bijl werd samengesteld uit het depot van deze kunstruimte.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd