Mediamatic – Jasmin Moeller

On of the questions in the installation 'Twijfel Zaaien'. Picture: Mediamatic. On of the questions in the installation 'Twijfel Zaaien'. Picture: Mediamatic.

Mediamatic verhuisde eind vorig jaar naar een nieuwe locatie: Biotoop Dijkspark, aan de Dijksgracht 6 in Amsterdam. Kunstenaar Jasmin Moeller kreeg van Mediamatic opdracht om nieuw werk te realiseren voor de tuin rondom het nieuwe pand.

Samen met Masha Ru ontwikkelde Jasmin Moeller het project Twijfel Zaaien, waarmee bezoekers kunnen helpen met het inzaaien van het Dijkspark. Het project bestaat uit een wandeltocht aan de hand van dertig vragen over het leven en de kunst. Deze vragen zijn te beantwoorden via een kaart met zaden die gepland kunnen worden, waardoor er in de loop der tijd een bloementuin zal ontstaan, die tevens een infographic van de antwoorden zal zijn. De vragen zijn geïnspireerd op het essay De Mythe van het Kunstenaarschap door Camiel van Winkel, waarmee bezoekers kunnen beoordelen wat voor kunstenaar zij geweest zouden zijn. Dit kunnen ze doen door na afloop van de wandeltocht de kaart te scannen in de ‘Twijfel Zaaien evaluator’.

Het project bij Mediamatic duurt nog tot en met 30 november. Het Mondriaan Fonds droeg bij met een Bijdrage Opdrachtgeverschap.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd