Mobiel Erfgoed Centrum – Hippisch festival Paard en Wagen Duindigt

Model van koets voor stadhouder Willem III, gemaakt door koetsenbouwer uit Den Haag rond 1660. Uit collectie Rijtuigenmuseum in Leek. Model van koets voor stadhouder Willem III, gemaakt door koetsenbouwer uit Den Haag rond 1660. Uit collectie Rijtuigenmuseum in Leek.

Op 30 september en 1 oktober wordt in Wassenaar het Hippisch festival Paard en Wagen Duindigt georganiseerd. Dit festival geeft voor het eerst in Nederland een podium aan de Hippomobiele Erfgoedsector. Er wordt getoond hoe divers het vervoer en gebruik van paarden en wagens was vóór de komst van de auto. Het hele weekend lang zijn er demonstraties, activiteiten en zijn er kraampjes voor liefhebbers van paarden en wagens.

Het festival is onderdeel van een programma van het Mobiel Erfgoed Centrum, gericht op het creëren van draagvlak en het verbinden van kennis op het gebied van Hippomobiel Erfgoed. Hiervoor werd in 2016 een Bijdrage Samenwerking Musea toegekend.

Sinds 2017 biedt het Mondriaan Fonds de Bijdrage Mobiel Erfgoed aan voor bijzondere projecten die bijdragen aan de professionalisering en versterking van de sector mobiel erfgoed als geheel. De bijdrage kan gebruikt worden voor bijzondere projecten die gericht zijn op fysieke en virtuele zichtbaarheid, draagvlakvergroting of educatie.

website