MUSAC – herman de vries: chance & change

Het MUSAC (Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León) ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de eerste solotentoonstelling van kunstenaar herman de vries in Spanje. De tentoonstelling chance and change geeft een groot overzicht van het werk van de vries vanaf de jaren zestig tot nu, en is te zien t/m 4 februari 2018. Curator is Kristine Guzmán.

herman de vries werkt meer dan 60 jaar aan een uitzonderlijk oeuvre waarin hij kunst, wetenschap en filosofie verbindt met de werkelijkheid van de wereld. Oorspronkelijk betrokken bij de internationale ZERO beweging concentreert hij zich rond 1975 op de processen en fenomenen van de natuur die hij presenteert als de primaire, fysieke context van de menselijke existentie. De rijkdom en kracht van het oeuvre van de vries komen voort uit de biotoop waarin hij leeft: het Zuid-Duitse dorp Eschenau, aan de rand van het steigerwald dat hij ook wel zijn 200 km2 grote atelier noemt.

In 2015 was de presentatie to be all ways to be van herman de vries en curatoren Colin Huizing en Cees de Boer de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd