Museum Arnhem – Negin Zendegani: Makers van Arnhem

Negin Zendegani, Danscollectief Arnhemse Meisjes, Makers van Arnhem, 2019. Negin Zendegani, Danscollectief Arnhemse Meisjes, Makers van Arnhem, 2019.

Museum Arnhem presenteert de tentoonstelling Makers van Arnhem van fotograaf Negin Zendegani op het Audrey Hepburnplein in Arnhem. Zendegani deed onderzoek naar de verscheidenheid aan Arnhemse makers en bracht er 21 in beeld. In beeld gebracht zijn onder meer Richard Kofi, Kevin van Braak, Arnhemse Meisjes, Veronique Efomi en Bertan Aslan. Met behulp van de app AR+T (Augmented Reality Tour) stellen de makers zich voor.

Arnhem is een stad van ‘makers’, zoals kunstenaars, ontwerpers, creative writers en ambachtslieden. De diversiteit in Arnhem is groot: van kunst tot technologie, van ambacht tot innovatie, van autonoom tot business to business. De verschillende makers zijn van grote betekenis voor de stad en haar inwoners, maar buiten de eigen branche soms niet zo zichtbaar. Museum Arnhem gaf de in Arnhem gevestigde kunstenaar Negin Zendegani opdracht om onderzoek te doen naar deze Arnhemse makers. Dit werd mogelijk gemaakt door een Bijdrage Opdrachtgeverschap en het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria.

Makers van Arnhem is verlengd tot en met 26 juni 2019.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd