Museum Boijmans Van Beuningen – Academy of Tal R

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert in samenwerking met het Louisiana Museum of Modern Art de eerste grote overzichtstentoonstelling van kunstenaar Tal R buiten Denemarken. Tal R werd geboren in Tel Aviv en woont en werkt in Kopenhagen.

Academy of Tal R is met enkele honderden werken uit twintig jaar tijd de meest omvangrijke tentoonstelling van de multidisciplinaire kunstenaar tot nu toe. Museum Boijmans Van Beuningen toont indrukwekkende stukken waaronder het imposante Deaf Institute, ruim 40 sculpturen en het gigantische House of Prince (2003-2005) dat uit zo’n 200 kleinere werken bestaat. Voor de tentoonstelling kwamen honderden bruiklenen naar Nederland. Een deel van de werken komt uit  collecties van particuliere verzamelaars en is zelden te zien. Ook wordt een educatietraject en publieksbegeleidingsprogramma ontwikkeld dat inzicht geeft in het werk van Tal R, zijn blik op het dagelijks leven, thematiek en werkwijze.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de realisatie van de tentoonstelling met een Projectinvestering Instellingen. De tentoonstelling is te zien tot en met 21 januari 2018.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd