Museum Boijmans Van Beuningen – Alles kids

Mike Kelley, Ahh….Youth, collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Fotograaf: Studio Tromp. Mike Kelley, Ahh….Youth, collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Fotograaf: Studio Tromp.

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert van 27 augustus t/m 22 januari Alles Kids, de allereerste tentoonstelling die het museum programmeert geheel gericht op een jonge doelgroep: 4-12 jaar. De tentoonstelling wordt zo ingericht dat deze aansluit bij de belevingswereld van kinderen en dat zij deze kunnen bekijken vanuit eigen associaties en impulsen. Er zal klassieke, moderne en hedendaagse kunst en vormgeving worden gepresenteerd op een manier die kinderen aanspreekt. Onderwerpen als familie, vriendschap, speelgoed, liefde en omgeving worden behandeld. De werken die te zien zijn, zullen op kinderhoogte worden gehangen en worden gepresenteerd in een speciaal ontworpen omgeving waarin kinderen zich vrij kunnen bewegen. De tentoonstelling is gericht op dynamiek en receptieve beleving wordt afgewisseld met actieve deelname, concentratie en expressie. Conservator is Francesco Stocchi.

Het randprogramma bestaat uit een kinderopening, workshops, kindercolleges, rondleidingen en een speciale familiedag. De tentoonstelling valt ook samen met de oprichting van het Boijmans Kinderbestuur, een groep kinderen uit Rotterdam dat de komende vier jaar zal meedenken over de toekomstige programmering.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd