Museum de Fundatie – Neo Rauch Dromos Schilderijen 1993-2017

Neo Rauch, Die Kontrolle, 2010, olieverf op doek, 300 x 420 cm, privécollectie, Basel, © Neo Rauch / VG Bild-Kunst, Bonn (Foto: Uwe Walter, Berlijn). Neo Rauch, Die Kontrolle, 2010, olieverf op doek, 300 x 420 cm, privécollectie, Basel, © Neo Rauch / VG Bild-Kunst, Bonn (Foto: Uwe Walter, Berlijn).

Museum de Fundatie in Zwolle toont van 21 januari tot en met 3 juni de tentoonstelling Neo Rauch Dromos Schilderijen 1993-2017. Het is de eerste solotentoonstelling in Nederland van Neo Rauch en gemaakt in nauwe samenwerking met de kunstenaar. De ambitie van het museum en de kunstenaar is om een representatief overzicht te geven van 25 jaar schilderkunst. In totaal zijn 65 van zijn werken uit internationale kunstverzamelingen te zien.

De Duitse kunstenaar (Leipzig, 1960) is een exponent van de zogeheten Neue Leipziger Schule. Met zijn collageachtige composities becommentarieert hij op persoonlijke wijze de complexiteit van het leven in de 20ste- en 21ste-eeuwse maatschappij. Zijn werk gaat over identiteit, hoop, worteling, angst en verlies en vooral over het doorgaan, over de verlossing die het leven zelf geeft.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe voor de organisatie van deze omvangrijke solopresentatie. Een belangrijk werk in de tentoonstelling is Gewitterfront, dat het museum in 2016 toevoegde aan zijn collectie. Het Mondriaan Fonds kende hiervoor een Bijdrage Incidentele Aankopen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd