Museum Ludwig – Fiona Tan. GAAF

Fiona Tan, Vox Populi London, 2012, © Fiona Tan courtesy the artist, Frith Street Gallery, London and Peter Freeman Inc., New York Fiona Tan, Vox Populi London, 2012, © Fiona Tan courtesy the artist, Frith Street Gallery, London and Peter Freeman Inc., New York

Museum Ludwig heeft Fiona Tan uitgenodigd voor een tentoonstelling tijdens het International Photoszene Festival 2019 in Keulen, in het kader van de ‘Artist Meets Archive’ serie. Het werk van de kunstenaar draait veelal om de thema’s tijd, identiteit en herinnering.

In september 2018 heeft Tan een residency gevolgd om te werken in het archief van het museum, waarvan het resultaat nu wordt getoond. Het uitgangspunt voor de tentoonstelling is het Agfacolor advertentie archief, dat duizenden negatieven bevat, waaruit Agfa putte tussen 1952 en 1968 voor diverse advertenties, brochures, tentoonstellingen en het tijdschrift Agfa Photoblätter. De titel GAAF is gekozen, zowel omdat het een anagram van de letters agfa is, als vanwege de betekenis van het woord. Fiona Tan focust in deze tentoonstelling op het beeld en de rol van de vrouw zoals die te zien is op de foto’s, waarbij ‘het ideale’ versus ‘de realiteit’ in deze bepalende naoorlogse jaren in Duitsland onder aandacht wordt gebracht.

De tentoonstelling in Keulen opent tegelijk met het festival op vrijdag 3 mei en is te zien van 4 mei tot en met 11 augustus 2019.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd