Museum Prinsenhof Delft en Stedelijk Museum Schiedam – Jan Schoonhoven

Jan Schoonhoven, R 71-20, 1971, muurverf, papier en karton op paneel, 106 x 106 cm, collectie Stedelijk Museum Schiedam Jan Schoonhoven, R 71-20, 1971, muurverf, papier en karton op paneel, 106 x 106 cm, collectie Stedelijk Museum Schiedam

Museum Prinsenhof in Delft en het Stedelijk Museum Schiedam organiseren gelijktijdig een tentoonstelling over Jan Schoonhoven, te zien tot en met 14 februari 2016. In de expositie in Museum Prinsenhof Kijk, Jan Schoonhoven ligt de nadruk op het leven en werken van de kunstenaar in Delft waar hij zijn hele leven woonde. In de tentoonstelling De werkelijkheid van Jan Schoonhoven in het Stedelijk Museum Schiedam ligt de nadruk op zijn artistieke ontwikkeling in relatie tot zijn tijd en collega-kunstenaars (nationaal en internationaal). Bij de tentoonstelling zal een monografie over Jan Schoonhoven uitkomen en er zullen diverse educatieve activiteiten georganiseerd worden.

Het Mondriaan Fonds heeft aan beide tentoonstellingen bijgedragen met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

tot stand gekomen met:

gerelateerd