Museum Rotterdam – Echte Rotterdammers: wat maken we nou?

Museum Rotterdam, Campagnebeeld: Echte Rotterdammers: wat maken we nou? Museum Rotterdam, Campagnebeeld: Echte Rotterdammers: wat maken we nou?

Tot en met 15 maart 2015 is in Museum Rotterdam de tentoonstelling Echte Rotterdammers – wat maken we nou? te bezoeken, een vervolg op Echte Rotterdammers – wie denken we wel dat we zijn, die begin vorig jaar plaatshad. De tentoonstelling richt zich op de nieuwe vormen van ambacht die in de stad ontstaan, zoals (stads)tuinieren, koken en het maken of herstellen van kleding en meubels. Aan de hand van bijna tweehonderd interviews is zorgvuldig onderzocht en gedocumenteerd wat de Rotterdammers maken en wat dit doet met de stad. Daarnaast laten de Rotterdammers hun vaardigheden tijdens de tentoonstelling zien. Bezoekers worden hierbij uitgenodigd zelf aan de slag te gaan met verschillende technieken, materialen en apparaten. Ook worden er regelmatig workshops gegeven, zoals zeefdrukken, hoeden maken, en 3D-printen.

De tentoonstelling werd gerealiseerd in het kader van het programma Erfgoed en nieuwe stedelijke ambachten, waaraan het Mondriaan Fonds een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen toekende.

website