Museumfabriek – Frankenstein

Frankenstein, ik denk dus ik ben. Tentoonstelling in Museumfabriek, voorheen Museum TwentseWelle Frankenstein, ik denk dus ik ben. Tentoonstelling in Museumfabriek, voorheen Museum TwentseWelle

Tot en met 26 oktober toont Museumfabriek, voorheen Museum TwentseWelle, de tentoonstelling Frankenstein, ik denk dus ik ben.

De tentoonstelling is een drieluik waar de grote en abstracte vragen concreet worden; voor jong en voor oud. Hoe zal het zijn om mens te zijn in de toekomst? Wat maakt ons tot mens? Is dat ons vermogen om te leren, te onthouden en te reflecteren, om kunst te maken en te waarderen, om emotioneel te zijn? Is het ons bewustzijn? Of kunnen robots dat ook – uiteindelijk misschien wel beter dan wij?

In de tentoonstelling worden drie thema’s behandeld: ‘De mechaniek van het leven’, waarin de mechanica achter beweging centraal staat, ‘De kunst van het leren’, over hoe we leren en in het thema ‘Ik denk dus ik ben’ wordt het bewustzijn onder de loep genomen.

‘Frankenstein’ stelt vragen, laat voelen, hallucineert en verrast. Als bezoeker ervaar je de wereld van de toekomst. In de tentoonstelling is werk te zien van verschillende kunstenaars, ontwerpers en uitvinders.

website