NAAM – Isla den nos Bida

NAAM, Isla den nos Bida NAAM, Isla den nos Bida

Op 3 december opende de tentoonstelling Isla den nos Bida op Curaçao. Onderwerp van de tentoonstelling is de invloed van de raffinaderij van Shell op de vorming van de cultuur op Curaçao. NAAM (National Archeological & Anthropological Memory Management) organiseert de tentoonstelling honderd jaar na de komst van de oliemaatschappij naar het eiland.

De tentoonstelling kent verschillende invalshoeken, zoals migratie, wonen, cultuur, onderwijs en economische ontwikkeling en bestrijkt verschillende periodes. Met de tentoonstelling wil NAAM het proces waarin de raffinaderij de cultuur heeft gevormd inzichtelijk maken, accuraat verslag doen van historische gebeurtenissen en een gevoel van betrokkenheid en eigenaarschap in het eigen historische proces stimuleren. De krachten die het heden hebben gevormd worden naar de oppervlakte gebracht en bieden mogelijkheden de dialoog met het verleden aan te gaan.

Felix de Rooy is gastcurator van de tentoonstelling. Naast de tentoonstelling omvat het project een brede randprogrammering om de Curaçaose bevolking te betrekken, waaronder community theatre, lezingen, kunstwerken geïnspireerd door de raffinaderij, educatietrajecten en bustours.

NAAM ontving een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen voor Isla den nos Bida.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd