Nanda Janssen – Paris Insolite Reizen

Nanda Janssen - Paris Insolite Nanda Janssen - Paris Insolite

Curator en schrijver Nanda Janssen ontwikkelde een nieuw initiatief: Paris Insolite Reizen. Uit haar enthousiasme voor de Parijse kunstscene stelde ze een tweedaagse excursie samen langs nieuwe, onbekende en verborgen kunst en cultuur in de stad.

Janssen specialiseert zich sinds 2007 in het Parijse en Franse kunstcircuit en is de gids van de tour. In 2014-2015 had zij een werkperiode bij Atelier Holsboer, ondersteund door het Mondriaan Fonds vanuit de Bijdrage Gast- en Buitenlandateliers. In 2016-2017 verbleef ze opnieuw in Parijs bij La Cité Internationale des Arts, waarvoor ze een Projectinvestering Bemiddelaar (voorheen: Bijdrage Vrije Praktijkverdieping) ontving. Tijdens haar residencies bouwde Janssen aan een duurzame relatie met het Franse kunstveld en na de residencies is ze is Parijs blijven wonen.

In de excursies van Paris Insolite Reizen brengt Janssen onder meer een bezoek aan Atelier Holsboer en het Van Doesburghuis, beide residencies waaraan het Mondriaan Fonds zich verbonden heeft.

website