Nathanja van Dijk – The Migrant (Moving) Image

Nicolas Provost, The Invader and The origin of The World, 2014, video projection with sound, 3'. Courtesy Tim Van Laere Gallery, Antwerp. Nicolas Provost, The Invader and The origin of The World, 2014, video projection with sound, 3'. Courtesy Tim Van Laere Gallery, Antwerp.

Bij A Tale of a Tub opent op zaterdag 14 november The Migrant (Moving) Image. In dit langlopende filmprogramma wordt gekeken hoe er vanuit het perspectief van de kunst gereageerd kan worden op de migratiecrisis.

Europa wordt geconfronteerd met de grootste migratiecrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De beelden die de krant of onze Facebook timeline halen, laten vooral de tragedie die zich afspeelt aan de grenzen van Europa zien, en onderstrepen tegelijkertijd het idee dat migratie een bedreiging vormt voor haar stabiliteit.

The Migrant (Moving) Image poogt nieuw licht te werpen op een samenleving waarin migratie een bepalende factor is en onlosmakelijk is verbonden met de hedendaagse sociale, politieke en economische realiteit. Ook onderzoekt het de mogelijkheid van een alternatief beeld van een wereld in beweging.

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan het filmprogramma middels een Projectinvestering Bemiddelaar voor curator Nathanja van Dijk.

website