Nationaal Archief – Blikvangers

Aankondiging fototentoonstelling Blikvangers, 20 feb.-12 juli 2015, Nationaal Archief. Aankondiging fototentoonstelling Blikvangers, 20 feb.-12 juli 2015, Nationaal Archief.

In de eerste fototentoonstelling in het Nationaal Archief worden bezoekers meegenomen op ontdekkingstocht door de tot nu toe verborgen fotocollectie. In de tentoonstelling Blikvangers wordt een deel van deze unieke collectie uit de afgelopen 170 jaar voor het eerst tentoongesteld. De originele foto’s laten Nederland en de wereld zien door de ogen van bekende en minder bekende fotografen.

De verschillende originele foto’s laten zowel de diversiteit en rijkdom van de bijzondere collectie zien, als ook de ontwikkeling van de fotografie. De collectie bevat foto’s van internationale en nationale fotografen, waaronder Emmy Andriesse, Eva Besnyö, Henk Blansjaar, Brassaï, Robert Capa, Ed van der Elsken, Paul Huf, Johan van der Keuken, Aart Klein, Cas Oorthuys, Pieter Oosterhuis, Willem van de Poll, Erich Salomon, Gerda Taro en Alexandrine Tinne.

De tentoonstelling is te zien van 20 februari t/m 12 juli 2015.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd