Nationaal Glasmuseum – Glas In Zicht

A.D. Copier, vitrica-raam, 1928-1930. Foto: Nationaal Glasmuseum A.D. Copier, vitrica-raam, 1928-1930. Foto: Nationaal Glasmuseum

Glas In Zicht – Glas in de architectuur 1850-heden is een educatieve tentoonstelling georganiseerd door het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. De expositie belicht het ‘alledaags’ decoratief glas in kozijnen, deuren en ramen in Nederland, maar ook het zogenaamde ‘bouwglas’, met unieke exemplaren van glazen bouwstenen en dakpannen. Voor het eerst wordt over dit soort glas in Nederland een tentoonstelling georganiseerd voor een breed publiek.

De expositie heeft als primaire doel meer kennis en waardering over te brengen over het gedecoreerde ‘vlakglas’ en de vervaardigings- en decoratietechnieken. Hiermee wil het museum bereiken dat de bezoeker oog krijgt voor dit soort glas, in woningen en uiteenlopende openbare gebouwen. Gastconservator van Glas In Zicht is cultuurhistoricus Laura Roscam Abbing.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een Projectinvestering Instellingen en is te zien van 19 april tot en met 3 november 2019.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd