Natura Docet Wonderryck Twente – Buitengewone Beesten

Een kalf met twee koppen Een kalf met twee koppen

Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp presenteert Buitengewone Beesten – raar maar waar, een tentoonstelling over buitengewone scheppingen van de natuur, al dan niet door het ingrijpen van de mens. De bezoeker reist door verschillende werelden; van een ruimte vol splitsende cellen (het allereerste begin van het embryostadium van mens en dier), naar het universum in de baarmoeder en het ei, met als eindbestemming de wereld van de pasgeborenen. De tentoonstelling confronteert de bezoeker met ethische vragen over het ontstaan van leven en het ingrijpen van de mens daarin.

De getoonde objecten komen uit de eigen collectie, dat bestaat uit natuurhistorische objecten zoals opgezette dieren, skeletten, fossielen en stenen, Ook zijn er bruiklenen van Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Museum Vrolik Amsterdam, Twentse Welle Enschede en Ecomare Texel. Beeldend kunstenaars Marjolein Starreveld en Fredy Remijn maakten nieuw werk geïnspireerd op de tentoonstelling.

Het Mondriaan Fonds kende aan Natura Docet Wonderryck een Projectinvestering Beeldende Kunst- en Erfgoedinstellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd