Nederlands Fotomuseum koopt werk aan van vijf hedendaagse makers

New Dutch Views #2, Nederland 2018 © Marwan Bassiouni, Courtesy Galerie Dürst Britt & Mayhew, Nederlands Fotomuseum New Dutch Views #2, Nederland 2018 © Marwan Bassiouni, Courtesy Galerie Dürst Britt & Mayhew, Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum heeft met bijdragen van particulieren en van het Mondriaan Fonds werk aangekocht van vijf hedendaagse makers. Het betreft werk van Laurence Aëgerter, Marwan Bassiouni, Sara Blokland, Dana Lixenberg en Henk Wildschut. Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de aankopen van de eerste drie makers met een bijdrage Collectieprogramma’s.

Het museum vindt een actief aankoopbeleid van hedendaagse makers cruciaal om de collectie actueel en relevant te houden. ‘Door COVID-19 zijn veel opdrachten voor fotografen weggevallen. Wij willen blijven investeren in jong en bewezen fotografisch talent in Nederland’, aldus directeur Birgit Donker.

Het museum kocht met steun van het Mondriaan Fonds werk aan uit drie projecten van Laurence Aëgerter: vijf werken uit de serie Cathédrales, een werk uit serie Cathédrales hermétiques en Photographic Treatment ©. Van Marwan Bassiouni kocht het museum met de bijdrage vier werken aan uit de serie New Dutch Views en vijf werken uit de serie Prayer Rug Selfies, en van Sara Blokland kocht het museum twee werken aan: Related: A Photographic Performance en Reproduction of Family part 2.