Nederlands Openluchtmuseum – De Canon van Nederland

Overzicht tentoonstelling Canon van Nederland Overzicht tentoonstelling Canon van Nederland

Vanaf 23 september 2017 is in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de Canon van Nederland te zien: een presentatie van de hele geschiedenis van Nederland, van ‘hunebed tot heden’. De nieuwe presentatie, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam als partner, toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen.
Digitale media worden afgewisseld met authentieke, historische objecten uit eigen collectie en bruiklenen, onder meer uit het Rijksmuseum. Daarnaast wordt het ontstaan van Nederland in breder perspectief geplaatst wat betreft zijn bevolking, klimaat en geografie. Het Openluchtmuseum gaat rondom de Canon van Nederland ook tijdelijke tentoonstellingen organiseren.

Het Nederlands Openluchtmuseum ontvangt voor de nieuwe presentaties een Projectinvestering Instellingen.

Zie ook het blog De canon komt eraan van Birgit Donker. Als iets gevoelig ligt in Nederland is het de Nederlandse identiteit en hoe die gestalte te geven. Aan de zoektocht naar de Nederlandse identiteit wordt nu een belangrijk element toegevoegd: de Canon van Nederland. In het blog schrijft Donker over twee projecten die bijdragen aan de canon: een presentatie in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem die op 23 september 2017 opent en Het Verhaal van Nederland moet vertellen én over een netwerk van canonmusea dat op 24 oktober 2017 wordt gepresenteerd in Museum Prinsenhof Delft.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd