Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven & Museum Rijswijk – CROWNED!

Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven organiseert in samenwerking met Museum Rijswijk van 13 oktober 2016 t/m 2 april 2017 de simultaantentoonstelling CROWNED! Dress to impress with Royal designs.

De tentoonstellingen tonen kronen uit de collectie van René Brus, een kronenspecialist en goudsmid uit Rijswijk, die deels originele kronen en deels replica’s bevat. Ook werden veel objecten in bruikleen gevraagd bij verschillende musea. Naast kronen worden schilderijen, prenten, foto’s en filmmateriaal gepresenteerd om het gebruik van kronen te illustreren.

In de expositie in het Zilvermuseum wordt aandacht besteed aan het ambacht van de goudsmid en het maken van kronen. De totstandkoming van een kroon in al zijn facetten en diversiteit wordt belicht aan de hand van een grote diversiteit aan kronen in materiaal, design, functie en tijdsbeeld. In Museum Rijswijk ligt de nadruk op de symbolische betekenis van de kroon. De bezoeker maakt hier kennis met een rijke verscheidenheid aan kronen en kroningsrituelen uit tal van landen en culturen.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd