Nederlandse en buitenlandse galeries op kunstbeurzen in Basel

Presentatie Helen Verhoeven door Stigter van Doesburg © Art Basel Presentatie Helen Verhoeven door Stigter van Doesburg © Art Basel

Deze week vinden in Basel verschillende kunstbeurzen plaats: Art Basel, VOLTA, Photo Basel en LISTE. Het Mondriaan Fonds kende Nederlandse en buitenlandse galeries een Bijdrage Kunstbeurzen toe voor de presentatie van werk van levende beeldend kunstenaars uit Nederland. De bijdragen voor de presentaties in Basel werden toegekend als tegemoetkoming in de kosten voor standhuur. De Bijdrage Kunstbeurzen kan echter ook worden aangevraagd voor de productie van nieuw werk van kunstenaars uit Nederland in een aparte sectie van een beurs.

Art Basel
Van 14 tot en met 17 juni vindt Art Basel 2018 plaats, waarop 290 galeries van over de hele wereld werk van meer dan 4000 kunstenaars tonen. Annet Gelink Gallery (Amsterdam) ontving een bijdrage voor een presentatie met werk van Erik van Lieshout, Sarah van Sonsbeeck, Carla Klein en Rezi van Lankveld. Upstream Gallery (Amsterdam) kreeg deze voor Marinus Boezem en Stigter Van Doesburg (Amsterdam) voor Helen Verhoeven.

LISTE
Voor LISTE ontving Dürst Britt & Mayhew (Den Haag) een bijdrage voor de presentatie van werk van Puck Verkade en Wieske Wester, en Ellen de Bruijne voor werk van Pauline Curnier Jardin. Ook kregen verschillende buitenlandse galeries een bijdrage: LambdaLambdaLambda (Prishtina, Kosovo) met werk van Nora Turato, Laveronica arte contemporanea (Modica, Italië) met Jonas Staal en Gaudel de Stampa (Parijs, Frankrijk) met Gijs Milius. LISTE focust op de introductie van jonge galeries die zich richten op opkomende kunstenaars; elk jaar nemen zo’n 80 galeries deel uit 30 landen. De beurs is open van 11 tot en met 16 juni.

VOLTA
VOLTA’14 vindt plaats van 11 tot en met 16 juni. De kunstbeurs werd opgericht met als doel een platform te creëren voor internationale galeries, naast Liste met een focus op jonge kunst en zwaargewicht Art Basel. Rutger Brandt Gallery (Amsterdam) ontving een bijdrage voor zijn stand met werk van onder anderen Matthias Schaareman. Janknegt Gallery toont een solopresentatie van Roos Holleman. Ten Haaf Projects (Amsterdam) kreeg de bijdrage voor de presentatie van Jim Mooijekind en Guido van Amelsfoort. NL=US Art (Rotterdam) voor deelname met werk van Arnout Killian en Andre Kruysen.

Photo Basel
Photo Basel is de eerste internationale kunstbeurs van Zwitserland die zich richt op het tonen van op fotografie gebaseerde kunst en vindt plaats van 12 tot en met 17 juni. Flatland Gallery (Amsterdam) ontving een Bijdrage Kunstbeurzen om onder meer het werk van Erwin Olaf en Hendrik Kerstens te laten zien. Galerie Fontana (Amsterdam) heeft een stand met werk van Jan Banning, Simone Hoang, Max Kraanen, Ruben Terlou en Morad Bouchakour. Galerie Caroline O’Breen (Amsterdam) presenteert Laurence Aëgerter, Diana Scherer en Witho Worms.

Lees ook het interview met Annet Gelink Gallery over deelname aan Art Basel 2017 met een Bijdrage Kunstbeurzen.

tot stand gekomen met:

gerelateerd