Nederlandse musea met sieradencollecties – Lancering platform Sieradenmuze

Theodoor Adriaans voor Sieradenmuze.nl. Jody en Benjamin dragen Bottenketting van Felieke van der Leest (1997), Moeder Dao van Peter Hoogeboom (1995) en vintage oorbellen (privébezit). Theodoor Adriaans voor Sieradenmuze.nl. Jody en Benjamin dragen Bottenketting van Felieke van der Leest (1997), Moeder Dao van Peter Hoogeboom (1995) en vintage oorbellen (privébezit).

Op 20 november 2019 is het vernieuwde platform Sieradenmuze gelanceerd. Het richt zich op het delen van kennis over sieraden, het samenbrengen van een community en het onder de aandacht brengen van sieraden bij een breed en divers publiek.

Museum Arnhem ontving een Bijdrage Samenwerking Musea voor Sieradenmuze. Het is een samenwerking met verschillende musea die een sierencollectie hebben – CODA Museum Apeldoorn, Rijksmuseum Amsterdam, Design Museum Den Bosch, Centraal Museum Utrecht, TextielMuseum Tilburg – en met het platform Modemuze.

Vanaf 2010 hebben een aantal musea de krachten gebundeld rond hun sieradencollectie om kennis en ervaring te delen. In 2015 nam dit netwerk het initiatief tot het Dutch Jewellery Platform (DJP), een online platform waarmee de musea het moderne auteurssieraad onder de aandacht wilden brengen. In 2018 werd besloten het platform te vernieuwen om te voldoen aan de huidige wensen. Het platform valt onder Modemuze, maar met behoud van de eigen identiteit.

website