Nest & Zoro Feigl – Infinity en Another Dimension

Zoro Feigl, Pressurizing, in Galerie Fons Welters. Foto: Gert Jan van Rooij Zoro Feigl, Pressurizing, in Galerie Fons Welters. Foto: Gert Jan van Rooij

Vanaf 13 januari tot en met 11 maart presenteert Nest in Den Haag de tentoonstellingen Infinity en Another Dimension. Met de tentoonstellingen viert Nest haar tienjarig jubileum.
Voor Infinity zijn een groot aantal kunstwerken van Zoro Feigl bijeengebracht in de industriële omgeving van Nederlands oudste, nog werkende, energiecentrale. De opening zal voor Feigl tevens een startpunt zijn voor een werkperiode van twee maanden, waarin hij gedurende de tentoonstelling nieuwe kunstwerken zal maken in een tijdelijke werkplaats in de fabriekshal. Hierbij wordt ook onderzocht in hoeverre het werk van Feigl geschikt is voor een meer performatieve insteek.
Voor de groepstentoonstelling Another Dimension selecteerde Zoro Feigl twaalf kunstenaars. Zij putten uit de verste hoeken van de kosmos en koesteren liefde voor het onzichtbare, ambacht en wetenschap. Gefascineerd door elementaire vragen zetten zij het experiment in, vastberaden te achterhalen hoe de wereld van de materie functioneert. De deelnemende kunstenaars zijn: Frank Ammerlaan, Nicky Assmann en Joris Strijbos, Boris de Beijer, Semâ Bekirovic, Mischa Daams, Gabriel Lester, Keisuke Matsuura, Panamarenko, Oscar Peters, Conrad Shawcross en Gabey Tjon a Tham.
Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor de bijzondere samenwerking tussen Nest en Feigl. Voor beide tentoonstellingen werd daarnaast een bijdrage toegekend vanuit het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria, ter compensatie van de honoraria van alle deelnemende kunstenaars.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd