Nieuwe Vide – Samenwerking met Toon Fibbe

Toon Fibbe, As each of us was several, installatie foto in Nieuwe Vide Toon Fibbe, As each of us was several, installatie foto in Nieuwe Vide

Nieuwe Vide Artspace en Studio’s in Haarlem werkt in 2016 met een jong talent als focuskunstenaar: Toon Fibbe. Thematisch draait het programma van Nieuwe Vide om het begrip ‘counterculture’. Fibbe krijgt de kans om, vanuit zijn praktijk, het programma van Nieuwe Vide te beïnvloeden.

Tot en met 31 juli toont Nieuwe Vide een solo expositie van Fibbe: As each of us was several, together we became quite a crowd. In de tentoonstelling kijkt Fibbe via personages, films en installaties naar de ontwikkeling van politieke en economische systemen en de rol van de kunstenaar en de burger ten opzichte van die systemen.

Deze solo expositie van Fibbe in Nieuwe Vide is onderdeel van de 1-jaar durende samenwerking tussen de kunstenaar en Nieuwe Vide. Die samenwerking is mogelijk gemaakt door een Werkbijdrage Jong talent plus Opdrachtgever van het Mondriaan Fonds. Daarnaast ontvangt Nieuwe Vide een Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen van het Mondriaan Fonds.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd