NiNsee – Black Achievement Month 2016

NiNsee, Black Achievement Month 2016 NiNsee, Black Achievement Month 2016

Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) organiseert dit jaar de eerste editie van de Black Achievement Month. Met dit programma wil NiNsee via een positieve benadering aan de gemeenschap laten zien dat er veel bijzondere prestaties geleverd zijn én worden door zwarte rolmodellen in Nederland. Aandacht gaat uit naar zwart bewustzijn en prestaties. NiNsee wil het publiek kennis laten maken met de gehele (Nederlandse) ‘zwarte’ geschiedenis, niet enkel de geschiedenis van de trans-Atlantische slavenhandel, slavernij en nalatenschap, maar vooral ook gebeurtenissen hiervoor en hierna.

Het programma start op zondag 2 oktober en omvat verschillende activiteiten en evenementen gedurende de hele maand op meer dan vijftien locaties in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Leerdam. In totaal gaat het om 45 activiteiten binnen de thema’s: kunst en cultuur, media en entertainment, sport, onderwijs en wetenschap en politiek en ondernemers. Deze activiteiten zijn onder meer: een theatrale boottocht door Amsterdam, de nacht van de geschiedenis in het Rijksmuseum, een pop-up museum in het Amsterdam Museum, een Winti Bal Masqué in het Wereldmuseum Rotterdam en debatten georganiseerd bij Vereniging Ons Suriname.

Het Mondriaan Fonds kende NiNsee een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen toe voor de eerste editie van Black Achievement Month.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd