NiNsee – Black Achievement Month 2017

Black achievement month Black achievement month

Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) organiseert dit jaar de tweede editie van de Black Achievement Month. Met dit programma wil NiNsee via een positieve benadering aan de gemeenschap laten zien dat er veel bijzondere prestaties geleverd zijn én worden door zwarte rolmodellen in Nederland. Aandacht gaat uit naar zwart bewustzijn en prestaties. NiNsee wil het publiek kennis laten maken met de gehele (Nederlandse) ‘zwarte’ geschiedenis, niet enkel de geschiedenis van de trans-Atlantische slavenhandel, slavernij en nalatenschap, maar vooral ook gebeurtenissen hiervoor en hierna.

De evenementen vinden dit jaar plaats in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In totaal gaat het hier om 35 activiteiten en evenementen gedurende de maand oktober. Het programma bestaat uit theater- en dansvoorstellingen, filmavonden, boekpresentaties, kinderopening van de BAM in het Nemo Science Museum en wetenschappelijke workshops.

Dit jaar wordt de Black Achievement Month Specials geïntroduceerd, met evenementen die plaatsvinden vóór 1 oktober. Op 29 september is in de Stadsschouwburg Rotterdam het meertalige theaterconcert ‘Malcolm X’: een samenwerking tussen podiumtalenten uit Brussel, Antwerpen, Amsterdam en Londen. Op 30 september volgt ‘Lieve Hugo, A Poku Tori’: een muzikaal theaterstuk over het leven van de legendarische Surinaamse volkszanger Lieve Hugo in Stadsschouwburg Amsterdam.

website