Nouveau Musée National de Monaco – Danse, Danse, Danse (Aernout Mik)

Julien Prévieux What Shall We Do Next? (Séquence #2) , 2014. Onderdeel van de tentoonstelling Danse, Danse, Danse. Julien Prévieux What Shall We Do Next? (Séquence #2) , 2014. Onderdeel van de tentoonstelling Danse, Danse, Danse.

In het Nouveau Musée National de Monaco (NMNM) opent op 22 september het project Danse, Danse, Danse. De Nederlandse kunstenaar Aernout Mik neemt deel aan de tentoonstelling en maakt een nieuw werk in co-productie met choreograaf Boris Charmatz een multi-screen installatie waarin onderzocht wordt welke samenwerkingen mogelijk zijn tussen dansers en kunstenaars en hoe levende vormen in een museum geïntroduceerd kunnen worden. De installatie zal een nieuw perspectief bieden op choreografie.

Danse, Danse, Danse is een project bestaande uit drie fases; een tentoonstelling, workshop en een symposium. Het project richt zich op de extensie van choreografie, (interdisciplinaire) samenwerking en verschuiving. Het gaat over dans en verbeelding – het lichaam, ritmes en repetitie – en opent het debat over de aanwezigheid van het lichaam in de tentoonstelling: ‘the inhabited exhibition’.

Curatoren zijn Benjamin Laugier (NMNM) en Mathilde Roman van Pavillon Bosio, Ecole Supérieure d’Arts Plastiques de la Ville de Monaco. De deelnemende kunstenaars zijn: Alexandra Bachzetsis & Julia Born, Nina Beier, Emily Mast, Aernout Mik & Boris Charmatz, Christodoulos Panayiotou, Emilie Pitoiset en Julien Prévieux.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Presentatie Buitenland toe voor het nieuwe werk van Aernout Mik.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd