Oude Kerk – Germaine Kruip

Germaine Kruip. Geometry of the Scattering Germaine Kruip. Geometry of the Scattering

Van 26 november 2015 tot 27 maart 2016 presenteert de Oude Kerk onder de titel Geometry of the Scattering een tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Germaine Kruip. Samen met curator Krist Gruijthuijsen werd gekozen voor een ensemble van werk dat niet eerder in Nederland is getoond. Naast nieuwe, door het monumentale gebouw geïnspireerde werken als A Square, spoken en Oude Kerk Untitled omvat deze tentoonstelling ook eerder werk van Kruip, aangepast aan de kerkelijke ruimte. Een voorbeeld is Column Untitled (2011-2015), een metershoge herhaling van marmeren fragmenten.

Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan Geometry of the Scattering met een bijdrage Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

Gedurende de tentoonstelling kan elke zaterdag worden deelgenomen aan het performatieve werk A Square, spoken. Hierin voert een acteur de bezoeker mee door de kerk, terwijl hij of zij over de geschiedenis van het vierkant vertelt. In de maanden februari en maart 2016 organiseert de Oude Kerk rondom de tentoonstelling voor de tweede maal het publieksprogramma Come Closer, een serie gesprekken en presentaties. Het programma hiervan is:

6 februari, 17.05-18.05 uur
geluidsperformance door Volle Band en demonstratie ‘geometrie en kunst’ door Hans Kuiper
20 februari, 17.32-18.32 uur
geluidsperformance door DNK ensemble en geometrische performance door Waèl el Allouche
12 maart, 18.09-19.09 uur
klankschalen door Kees Huges en performatieve lezing door Valery Vermeulen
26 maart, 18.34-19.34 uur
geluidsperformance door Mehraneh Atashi met zang door Shadi Fallah en filosofische interventie door Patrick Healy

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd