Oude Kerk – Tony Oursler

Tony Oursler, Oude Kerk Amsterdam Tony Oursler, Oude Kerk Amsterdam

Speciaal voor de Oude Kerk Amsterdam heeft de Amerikaanse kunstenaar Tony Oursler een aantal ruimtelijke, multimediale projecties van licht en geluid ontwikkeld. Het zijn nieuwe videoperformances, opgenomen in Ourslers New Yorkse studio, die de gewelven, muren en glas-in-lood vensters van de kerk in een ander licht zetten. In de aangrenzende stijlkamers is eerder werk te zien. Het is voor het eerst in 15 jaar dat Tony Oursler in Nederland exposeert.

Oursler bevolkt de Oude Kerk met digitaal geproduceerde performances die benadrukken dat de aard en het culturele gebruik van het gebouw voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn. De projecties zijn zodanig ontworpen dat zij moeiteloos versmelten met de prachtige houten zoldering, de stenen muren, de gotische sculpturen en het kleurrijke glas-in-lood.

De tentoonstelling Tony Oursler: i/o Underflow is tot en met 29 maart 2015 te zien in de Oude Kerk in Amsterdam. Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan deze tentoonstelling met een Bijdrage Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd