Nieuwe Meesters – Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam

Sander Troelstra, Lionel Plak (detail), 2017. Posterbeeld Nieuwe Meesters. Sander Troelstra, Lionel Plak (detail), 2017. Posterbeeld Nieuwe Meesters.

Het Dolhuys, Museum van de Geest ontving een Bijdrage Samenwerking Musea voor de realisatie van het ‘Outsider Art Museum’ in de Hermitage Amsterdam, in samenwerking Hermitage Amsterdam en Cordaan. De samenwerking houdt onder meer in dat twee keer per jaar in de Hermitage een grote thematische tentoonstellingen wordt georganiseerd over outsider art. Deze tentoonstellingen zullen aanhaken op wat er op dat moment te zien is in De Hermitage.

Van 4 oktober tot en met 28 mei is de tentoonstelling Nieuwe Meesters te zien. In de expositie is een grote verzameling werken te zien van Nederlandse Outsider-kunstenaars. Centraal staan de onconventionele makers van de werken, die in portretten zijn vastgelegd door fotograaf Sander Troelstra. Ook is een werk van Willem van Genk te zien, die eerder dit jaar door Het Dolhuys werd aangekocht. In 2019 wordt een grote overzichtstentoonstelling over Van Genk in het Outsider Art Museum georganiseerd.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd